ISTORIJA
Antonio ir Astos Meschino įkurta „Užupio picerija“ duris atvėrė 2003 m., sekant Antonio tėvų pėdomis, kurie septintajame dešimtmetyje atidarė pirmąjį italų restoraną Niukasle, Australijoje („La Concordia“).
APIE MUS
Didžiuojamės galėdami kepti tikrą neapolietišką picą, kuri yra paskelbta Unesco kulinariniu paveldu. Mūsų picų autentiškumą patvirtina Neapolio picų asociacijos (L’Associazione Verace Pizza Napoletana, AVPN) sertifikatas Nr. 720, išduotas „Užupio picerijai“ 2018 m.
Vyriausiasis picų gamybos šefas Federico Meschino prie komandos prisijungė 2014 m. Vėliau jo broliai, picų kepėjas Edoardo ir virtuvės šefas Marius, taip pat pradėjo rūpintis, jog vakarienė „Užupio picerijoje“ taptų įsimintina patirtimi.
Visi ingredientai miltai, pomidorai, ypač tyrą alyvuogių aliejų, šviežią “mozzarella”, “burrata” sūrius importuojame tiesiai iš Italijos, o picos tešla, brandinama mažiausiai 24 valandas kontroliuojamoje temperatūroje, kad taptų minkšta, švelni ir tirpi. Būtent todėl kiekviena pica pagaminta su didele meile ir atsidavimu maisto kultūrai.
Galime pasidžiaugti, jog keletas kulinarijos ekspertų, iš skirtingų šalių, gastronominę patirtį, ragaujant „Užupio picerijoje“ keptą picą, įvertino taip pat, kaip ir valgant picą Neapolyje.